P.I.D.U

PLAN INTEGRAT DE DEZVOLTARE URBANA

 

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Orasului Baia Sprie , care se constituie un cadru conceptual și funcțional pentru pregătirea și susținerea de proiecte individuale în vederea realizării integrării central-periferice și cea a categoriilor mai slabe de populație în viața economico-socială urbană, are urmatorul obiectiv: „Transformarea orasului Baia Sprie intr-un spatiu in  care este placut sa locuiesti si sa petreci timpul liber..”, care se doreste a fi atins prin promovarea urmatoarelor proiecte individuale:

1. Reabilitare infrastructura de strazi, accese carosabile si pietonale, precum si amenajare spatii verzi  in Orasul Baia Sprie.

Obiectivul proiectului: reabilitare infrastructură de străzi, accese carosabile și pietonale, precum și amenajare spații verzi în orașul Baia Sprie, contribuind la eficientizarea condițiilor și diminuarea disparităților de accesibilitate și interconectivitate între zona nouă și cea veche a orașului, precum și reabilitarea zonelor verzi.

Obiectivul specific al proiectului il reprezinta reabilitarea infrastructurii de străzi și alei în lungime de 5598 m (Străzi și alei în Cartierul Microraion Vest, Străzi și alei în Cartierul Gutinului, Străzi și alei în Cartierul Plevnei, Strada Boczor Wolf, Strada Ștefan Cel Mare;

    - Amenajări trotuare 14.178 mp

    - Amenajare parcări : se vor amenaja 748 locuri de parcare

    - Amenajare pietonal (zona Strada Gutinului; Str. Plevnei) și spații verzi (18140 mp) pe parcursul a 31 luni.

Pentru detalii accesati: infrastructura

2. Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona de actiune a orasului Baia Sprie, prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere.

Obiectivul proiectului: reducerea criminalității sociale și creșterea siguranței cetățenilor din orașul Baia Sprie, prin dezvoltarea serviciilor de prevenire a criminalității, contribuind astfel la creșterea calității vieții, crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economiei locale.

În cadrul proiectului se vor realiza următoarele: 

    - Achiziționarea sistemului de supraveghere constând din : infrastructură transfer de date, echipamente de transmisie date, camere video fixe și mobile, dispecerat central de monitorizare.

    - Instalarea sistemului de supraveghere necesar pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în orașul Baia Sprie.

Pentru detalii accesati: siguranta