Acasa

Plan integrat de dezvoltare urbana

Postat de Administrator (admin) on Aug 12 2013
Acasa >>

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Orasului Baia Sprie , care se constituie un cadru conceptual și funcțional pentru pregătirea și susținerea de proiecte individuale în vederea realizării integrării central-periferice și cea a categoriilor mai slabe de populație în viața economico-socială urbană, are urmatorul obiectiv: „Transformarea orasului Baia Sprie intr-un spatiu in  care este placut sa locuiesti si sa petreci timpul liber..”, care se doreste a fi atins prin promovarea urmatoarelor proiecte individuale:

infrastructura

1. Reabilitare infrastructura de strazi, accese carosabile si pietonale, precum si amenajare spatii verzi  in Orasul Baia Sprie.

Obiectivul proiectului: reabilitare infrastructură de străzi, accese carosabile și pietonale, precum și amenajare spații verzi în orașul Baia Sprie, contribuind la eficientizarea condițiilor și diminuarea disparităților de accesibilitate și interconectivitate între zona nouă și cea veche a orașului, precum și reabilitarea zonelor verzi.

Obiectivul specific al proiectului il reprezinta reabilitarea infrastructurii de străzi și alei în lungime de 5488 m (Străzi și alei în Cartierul Microraion Vest, Străzi și alei în Cartierul Gutinului, Străzi și alei în Cartierul Plevnei, Strada Boczor Wolf, Strada Ștefan Cel Mare;

    - Amenajări trotuare 12.441 mp

    - Amenajare parcări : se vor amenaja 748 locuri de parcare

    - Amenajare pietonal (zona Strada Gutinului; Str. Plevnei) și spații verzi (17930 mp) pe parcursul a 22 luni.

Pentru detalii accesati: infrastructura

2. Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona de actiune a orasului Baia Sprie, prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere.

Obiectivul proiectului: reducerea criminalității sociale și creșterea siguranței cetățenilor din orașul Baia Sprie, prin dezvoltarea serviciilor de prevenire a criminalității, contribuind astfel la creșterea calității vieții, crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economiei locale.

În cadrul proiectului se vor realiza următoarele: 

    - Achiziționarea sistemului de supraveghere constând din : infrastructură transfer de date, echipamente de transmisie date, camere video fixe și mobile, dispecerat central de monitorizare.

    - Instalarea sistemului de supraveghere necesar pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității în orașul Baia Sprie.

Pentru detalii accesati: siguranta

Ultima modificare: Dec 05 2014 at 7:38 AM

Inapoi

Comentarii

se va schimba putin fata orașului , oare se va schimba si mentalitatea oamenilor? De Guest on Nov 17 2013 at 10:32 AM
Iată ca proiectele promise de primarie și executiv sau dovedit a fi unele reale în ciuda avertismentelor repetate ale unora dintre cei care nu ar fi dorit ca aceste lucruri sa se întâmple.
Îmi aduc aminte de o remarcă a unei doamne din campania electorală pentru alegerile locale, remarcă făcută vizavi de pozele care promovau imagini cu noua față a orașului ,, aceste imagini nu sunt din Baia Sprie și nici macar din România\" .
Realitatea zilelor de acum ne demonstrează că orașul nostru poate arăta așa cum uneori visăm.
În continuare mai sunt voci care susțin că lucrurile care se întâmplă nu sunt lucruri bune, că banii utilizați în acest proiect ar fi putut fi folosiți pentru alte probleme mult mai importante, că lucrările sunt de slabă calitate, că primarul nu se ocupă de urmărirea lucrărilor, și așa mai departe, aș putea enumera încă multe alte critici pe care le fac unii cetățeni ai urbei noastre.
Sper că la finalul proiectului toate aceste critici să rămână fără fundament și proiectul să mulțumească pe toată lumea.
Întrebarea pe care mi-o pun însă este următoarea:

Vom fi în stare să păstrăm orașul frumos și curat?

Posteaza comentariu