Acasa

“Indoor/outdoor LOCation and Asset management Through open gEodata”

Postat de Administrator (admin) on Feb 18 2014
Acasa >>

“Indoor/outdoor LOCation and Asset management Through open gEodata”

COMUNICAT DE PRESĂ

Baia Sprie,

A început proiectul european i-locate în Căminul de Bătrâni Baia Sprie – localizare în interior și exterior a persoanelor și echipamentelor, cu ajutorul datelor publice!

În câteva cuvinte, obiectivul proiectului este de a simplifica viața utilizatorilor ajutându-i să navigheze în interiorul clădirilor, folosindu-se de telefoane mobile, pentru a ajunge la destinația lor finală (de exemplu într-o instituție publică, o clinică, sau un spațiu comercial), furnizând ulterior și alte informații disponibile referitoare la cozi sau schimbări neprevăzute ale orarului. "i-locate" permite totodată și localizarea obiectelor sau a echipamentului portabil în spațiileinterioare, cu scopul de a simplifica managementul și mentenanța lor.

"i-locate" este acronimul pentru "Indoor / outdoor Location and Asset management Through open gEodata". Proiectul va integra tehnologii deja existente,preluând rezultatele unor cercetări anterioare, precum și dezvoltarea unor soluții care pot fi transformate în produse finite.

"i-locate" are o perioadă de implementare de 3 ani, începând cu 1 ianuarie 2014, iar bugetul total este de 4.7 milioane Euro și este cofinanțat de către Comisia Europeană (prin programul ICT-PSP). Consorțiul de proiect este format din 24 parteneri din 9 țări europene (Croația, Marea Britanie, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, România)

Sistemul "i- locate" se bazează pe folosirea și integrarea diverselor tehnologii. Provocarea proiectului este atingerea următoarelor obiective:

1. Crearea și publicarea unui portal folosit pentru a împărtăși "datele publice" legate de spațiile interioare, cum ar fi gări, centre comerciale, spitale, muzee și așa mai departe.;

2.Crearea unor instrumente de lucru de tip open-source pentru localizare integrată interoperabile și navigație "din ușă în ușă", atât în interiorși cât și în exterior, folosindu-se de numeroasele tehnologii existente (Wi-Fi, GPS, Bluetooth, etc.), într-un mod total transparent pentru utilizator;

3. Validarea tehnologiilor dezvoltate în cele 13 locații pilot, timp de 18 luni, cu o implicare activă a utilizatorilor finali. Scenariile explorate vor fi relevante din punct de vedere tehnologic, social și economic:

a. Serviciile de sănătate: navigația "din ușă în ușă" a pacienților, de la ușa casei lor până laîn camera de spital, ținând cont de anumite condiții, cum ar fi disponibilitatea transportului public (afară) sau cozi la clinică (înăuntru).

b. Servicii publice: navigația "din ușă în ușă" la birourile/ghișeele instituțiilor publice (cum ar fi registratura).

c. Vizite culturale: ghidare în cadrul vizitelor culturale, care se pot desfășura atât în interior cât și în exterior.

d. Scenarii legate de mentenanță: inginerii de mentenață pot localiza ușor echipamentele portabile în interiorul clădirii, cu scopul de a desfășura activități de mentenanță.

e. Modele de management eficient al resurselor materiale: distribuirea aparaturii și materialelor în interiorul clădirilor, cu scopul de a crea mecanisme flexibile de utilizare în comuna acestora între diferite birouri, departamente, utilizatori.pe baza unor servicii de localizare în timp real.

Proiectul a fost demarat în 22 ianuarie 2014, în parcul industrial Trentino Sviluppo din Rovereto, Italia, odată cu primul eveniment public numit "Thinkshop", un cadru de discuții referitor la problemele principale adresate în cadrul "i-locate". Evenimentul a fost gândit ca un brainstorming colectiv la care au participat experți din domeniul informațiilor geografice, a căror idei au fost transmise unei audiențe formate din 70 de personane.

Dupa-masa, a avut loc întâlnirea de debut a proiectului, aceasta continuând în ziua următoare, printr-o sesiune completă găzduită în sala de conferințe a spitalului Santa Maria din Rovereto - partenerpilot al proiectului.

Vineri, partenerii proiectului au participat la conferința internatională "INNOVANDO" bazată pe noi proiecte și soluții tehnologice pentru Sănătate și Asistență Socială, care a fost organizată de către Consorțiul HIH (Health Innovation Hub) în sala de conferințe a Trentino Sviluppo din Rovereto, Italia. Partenerii și consultanții din cadrul "i- locate" au susținut trei prelegeri, fiecare aducând propriile experiențe și puncte de vedere în ceea ce privește inovația tehnologică și inovația ICT în domeniul sănătății și asistenței sociale.

La sfârșitul fiecărei zile, cu scopul de a promova acțiunile de teambuilding, Trilogis a organizat diferite evenimente, un tur în noul muzeu de științe naturale MUSE. Partenerii din proiect au avut parte de un tur privat în muzeu (ținut special deschis pentru acest eveniment) și au participat la o video-conferință cu Patrick Hogan de la NASA, membru al Consiliului Consultativ al proiectului, fapt care ilustrează posibila utilizare a soluției de geovirtualizare 3D World Wind în cadrul "i-locate".

Ultima modificare: Dec 05 2014 at 7:37 AM

Inapoi

Comentarii

Nu s-au gasit comentarii

Posteaza comentariu