Acasa

Inovare in sanatate

Postat de Administrator (admin) on Aug 13 2013
Acasa >>

Proiectul URBACT – Inovare în Sănătate va promova dezvoltarea orașelor

Igualada (Catalonia, Spain), Leeds (United Kingdom), Novara (Italy), Tartu (Estonia), Plunge (Lithuania),Brainport Eindhoven Region(Netherlands),Business Development Corporation of Jena (Germany) și Baia Sprie (Romania), sunt membrii ai proiectului European URBACT 4D Cities Health Innovation.

Obiectivul final este ca fiecare oraș participant să își elaboreze propriul Plan Local de Acțiune în domeniul Îngrijirii Medicale (Health Care), în concordanță cu realitățile proprii. 

Schimbul de bune practici între parteneri este un element cheie a filozofiei URBACT, dar în același timp, programul European pentru dezvoltarea orașelor acordă un rol decisiv populației orașului, care sunt încurajați să identifice slăbiciunile sistemului și să propună soluții.Astfel, proiectul este unul participativ, în care cetățenii fiecărui oraș sunt liberi să își exprime propriile opinii asupra subiectului. 

Implicarea societății civile se face prin intermediul Grupului de Suport Local, un colectiv format din actori din patru mari arii de interes: educației și instruire profesională, mediul de afaceri, sistemul de sănătate și cetățeni. 

Ce este 4D Cities?

4D Cities este un proiect URBACTal cărui scop constă în dezvoltarea orașelor prin interacțiunea actorilor care activează în domeniile Medical si Inovare, actori implicați în educație si formare continuă, sistemul de sănătate, mediul de afaceri și populație. Presupune implicarea activă a 8 orașe care vor încerca să creeze un nou sector productiv care să ajute la creșterea diversității, a activităților economice  și a gradului de coeziune socială a propriilor teritorii.Partenerii proiectului sunt Igualada (Catalonia, Spain) drept lider al asocierii, Leeds (United Kingdom), Novara (Italy), Tartu (Estonia), Plunge (Lithuania),Brainport Eindhoven Region(Netherlands),Business Development Corporation of Jena (Germany) și Baia Sprie (Romania). 

Ce este URBACT?

URBACT este un program European destinat învățării și schimbului de bune practici, care promovează dezvoltarea urbană sustenabilă. Programul URBACT permite orașelor să lucreze împreună pentru a dezvolta soluții pentru provocările urbane majore, reafirmînd rolul cheie al acestor orașe în fața provocărilor din ce în ce mai mari ale societății în care trăim. Permite orașelor să dezvolte soluții pragmatice noi

și sustenabile, soluții care să integreze dimensiuni economice, sociale și de mediu. Permite orașelor să împărtășească cele mai bune practici și lecții învățate cu cei mai buni profesioniști implicați în dezvoltarea de politici urbane în Europa. URBACT reprezintă 300 orașe, 29 țări și 5.000 paticipanți active.. 

www.urbact.eu/4dcities

Ultima modificare: Dec 05 2014 at 7:38 AM

Inapoi

Comentarii

Nu s-au gasit comentarii

Posteaza comentariu