Baia Sprie - message board

Posteaza un raspuns || Inapoi laBaia Sprie - message board


apartenetnta

Delete this post Scris de conteaza altceva on 31/Dec/2012
213.233.88.211

Message:

Stimate(-a)
DomnDoamna

Politicul este legat de setea de putere
Majoritatea celor care ne-au administrat si sa nu ne facem iluzii, o buna parte din cei care urmeaza ne administreze , impartasesc o anumita viziune asupra puterii, greu de redefinit pentru acestia. Conform acestora , puterea se ia, insa atunci cind se obtine, cei ce o detin se considera proprietarii ei pentru o vreme. ‘considera ca nu au a da socoteala nimanui, din moment ce ei sunt puterea’., Cei ce au "puterea" considera ca nu se inseala in timp ce cei care nu o au sunt tot timpul departe de adevar si nu vad realitatea.
Conceptia de superioritate a alesilor locali genereaza lipsa de comunicare. Poporul este bun pentru a-si alege reprezentantii, insa apoi trebuie condus, fiind incapabil sau imatur pentru treburile publice.
In conceptia alesilor locali reprezentanti ai partidelor politice cetateanul nu stie, de cele mai multe ori, ceea ce este bine, adecvat, favorabil etc., pentru el.
Alungarea sau, mai bine zis, descurajarea cetatenilor de a participa frecvent la solutionarea problemelor publice, are cel putin doua implicatii majore, strans legate intre ele. Prima priveste refugierea individului in spatiul privat si dezinteresarea pentru cel public. Cea ce-a doua consta in transformarea spatiului public intr-o afacere exclusiv privata, cu alte cuvinte, afacerea celor "specializati" in domeniu, de regula reprezentantii partidelor politice si mai putin reprezentanti nealiniati politic
Reprezentantii partidelor politice stiu mai bine decat fiecare dintre noi ‘ce este cel mai bine si cel mai potrivit pentru noi; care este calea, pe unde trebuie sa mergem si cat de departe ” nu trebuie dacat sa ne supunem
Principala calitate a puterii pare astfel a fi nu exercitarea ei pentru si in folosul celor multi ci exercitarea ei de reprezentanti lor de cele mai multe ori in avantajul unor grupuri restranse de inters.
Deci nu apartenenta de o structura administrativa sau alta rezolva problemele comunitatii, raiul sau iadul pe pamant il fac totusi oamenii!!!


Raspunde la aceasta postare


Raspunde la aceasta postare

Nume:

E-mail (optional):

Subiect:


Mesaj:

Insereaza stilul textului: Bold | Italic | Underlined
Dezactiveaza stilul textului

Insereaza emoticonuri (Deschide fereastra noua)
Dezactiveaza emoticonuri