Baia Sprie - message board

Posteaza un raspuns || Inapoi laBaia Sprie - message board


oare cat este de adevarat?

Delete this post Scris de primar on 03/Jul/2012
82.79.76.115

Message:

Nu pot să nu observ că un aspect negativ al democrației se manifestă și în spațiul politic local al orașului nostru. Aspect care este mai periculos decât criza economică. El reprezentând o criză politică.
Mă refer aici la faptul că: unii oameni, votați pe baza unor reușite campanii populiste, a carismei și a capacității de a manipula masele prin promisiuni electorale, încearcă să confiște interesele publice, raționale, care sunt astfel la cheremul intereselor politice momentane ale politicienilor.
Conducătorii formațiunilor politice, datorită unor prerogative proaste date de legiuitor, anulează profesionalismul, expertiza, eventuala capacitate de a gândi strategic a consilierilor locali ai partidelor lor și prin decizii politicianiste uneori incompetente, focalizate pe interese de moment au pretenția că, vor duce orașul spre dezvoltare durabila si progres.
Din acest punct de vedere, se constată o dictatură a unei minorități capabilă să manipuleze voturile, pentru ca apoi să-și vadă de propriile ei interese.
De fapt, o mică minoritate care se structurează în foruri de conducere ale unor partide, este cea care manipulează întreaga societate, iar puterea-poporului este o chestiune hilară, redusă la manipularea votului la alegeri, a celor care nu sunt suficient de scârbiți și mai participă la ele.


Raspunde la aceasta postare


Raspunde la aceasta postare

Nume:

E-mail (optional):

Subiect:


Mesaj:

Insereaza stilul textului: Bold | Italic | Underlined
Dezactiveaza stilul textului

Insereaza emoticonuri (Deschide fereastra noua)
Dezactiveaza emoticonuri