Baia Sprie - message board

Posteaza un raspuns || Inapoi laBaia Sprie - message board


manifest pentru spital

Delete this post Scris de primar on 15/Feb/2012
82.79.76.115

Message:

Stimate domnule/doamnă

Marii gânditori spun că având o idee bună și mult curaj poți să muți lucrurile în direcția corectă. Eu sunt convins că având o idee bună, mult curaj și, mai ales, solidaritate, poți să le reconstruiești de la zero.
Din păcate, de la 1 aprilie,2011 Spitalul Orășenesc din Baia Sprie, instituția construită de comunitate și pentru comunitate, a devenit istorie. Numai că, ceea ce părea sfârșitul unei povești pline de zbucium și neajunsuri, poate deveni, cu ajutorul Dumneavoastră, începutul alteia. O poveste despre solidaritate, puterea comunității și a voinței. În calitate de primar al acestui oraș am promis să lupt pentru salvarea spitalului și, împreună cu echipa primăriei și cu Consiliul Local, să căutăm soluția de salvare a instituției.

Și am găsit-o. Consiliul Local a aprobat, în unanimitate, privatizarea spitalului prin subscripție publică. E un pas curajos, unic în România, dar nu imposibil. Sunt convins că, așa cum comunitatea a construit acest spital, tot comunitatea îl poate salva. Iar Dumneavoastră faceți parte din liderii comunității.

Vă adresez invitația și rugămintea de a vă alătura grupului de membrii fondatori a spitalului din Baia Sprie. Împreună, putem da un semnal de încredere, solidaritate și schimbare. Calitatea de actionar al primul spital privatizat prin subscripție publică este, pentru fiecare dintre noi, o onoare și o responsabilitate. Și presupune, în primul rând, sprijinul pentru o investiție benefică, atât din punct de vedere economic, cât și social, dar și curajul de a schimba lucrurile. Fiecare actionar poate să contribuie cu 20 de lei.

Nu vă cerem donații, nici sponsorizări. Vă cerem încrederea într-un proiect sănătos economic și în beneficiul sănătății tuturor.

Spitalul din Baia Sprie s-a născut din solidaritatea oamenilor și poate să renască din nou, cu sprijinul Dumneavoastră. Astfel de subscripții publice au fost reușite în vremuri grele de foamete și război, pentru că oamenii au decis să se implice în loc să caute scuze și să le ceară altora să le rezolve problemele. Avem șansa de a fi deschizători de drum într-un proiect cu potențial, realizat în sprijinul comunității.

Cu speranța că între a rămâne în istorie ca și generația care a închis ochii, resemnată, la moartea unui spital sau cea care l-a salvat vom alege a doua variantă, vă aștept alături de noi în acest proiect și vă mulțumesc anticipat pentru sprijinul acordat.

Cu stimă,
Primarul orașului Baia Sprie
Dorin Vasile Pașca
informatii suplimentare puteti primi zilnic la sediul societatii comerciale Medspria SA in policlinica din Baia Sprie la etajul unu al acesteia


Raspunde la aceasta postare


Raspunde la aceasta postare

Nume:

E-mail (optional):

Subiect:


Mesaj:

Insereaza stilul textului: Bold | Italic | Underlined
Dezactiveaza stilul textului

Insereaza emoticonuri (Deschide fereastra noua)
Dezactiveaza emoticonuri