Baia Sprie - message board

Posteaza un raspuns || Inapoi laBaia Sprie - message board


Re: impozite

Delete this post Scris de primar on 21/Jan/2016 in reply to impozite posted by Anton on 20/Jan/2016
82.79.216.246

Message:

stimate domn,

Intrebarea dumneavoastra cu privire la impozite este obiectiva si pertinenta.
Este adevarat ca impozitarea terenurilor in viziunea noului cod fiscal asa cum a fost el aprobat prevede o crestere a bazei de impunere prin scoaterea de la scutire a suprafetelor ocupate de cladiri si suplimentarea categoriei de teren curti constructii pana la minim 400 mp., categorie care se calculeaza o singura data conform art 465 alin 2 cod fiscal.
aceasta a fost varianta pe care noi am inteles-o.

Contrar acestei opinii a noastre, in normele metodologice de aplicare a codului aprobate de guvern in 13 ian 2016 metoda de calcul exemplifica, ca din fiecare categorie de teren 400 mp sa fie calculate ca impunere la cat. curti constructii.
Dupa cum stiti bazele de date sunt informatizate si fiecare primarie lucreaza cu softuri omologate de catre ministerul finantelor, astfel ca echipele de softisti au primit aceste norme si le-au incarcat in bazele de date ale tuturor primariilor asa cum au fost elaborate si aprobate de guvern.
Inca din prima zi am observant ca acest mod de calcul dezvolta anomalii care duc la mariri de pana la 6 ori a impozitelor pe teren astfel ca am sesizat impreuna cu alti 10 primari de oras din judet, ministerul de finante si cancelaria primului ministru cu privire la acest aspect.
Avem sperante ca aceste norme vor fi modificate si se va reveni asupra metodei de calcul asa cum am inteles-o cu totii din art 465 din lege, dar inca nu am primit oficial nici un raspuns, nici noi si nici firmele care se ocupa de bazele de date mentionate anterior.
sper ca am reusit sa fiu suficient de explicit, daca nu, va rog sa reveniti cu intrebari pe aceeasi tema.
in ceea ce priveste taxa de 20 de lei va asigur ca aceasta contribuie anual la cresterea capacitatii noastre administrative de a furniza servicii publice de mai buna calitate.
sumele care se aduna din aceasta taxa nu sunt foarte mari cca 80.000 lei annual asa ca nici rezultatele anuale nu sunt spectaculoase, dar va asigur ca acesti bani vor duce in cativa ani la progrese in ceea ce priveste serviciul public si ma refer aici la salubrizare mai eficienta , ambient local mai frumos , iluminat public mai bun, etc.
pana acum cu acesti bani nu am facut altceva decat sa dotam serviciul public cu utilaje si unelte noi, (masina de maturat, cositori, motofierastraie, tractor, freza de zapada, etc.)lucruri care ne fac mai eficienti, dar nu suficient de eficienti inca, in asa fel incat sa aveti si dumneavoastra beneficii directe in zona in care locuiti.
Referitor la drumuri acest capitol este unul la care mai avem mult de lucru, dar asa cum ati putut observa am inceput lucrari de modernizare si in Satul nou de Sus si va sigur ca vom continua.

cu multumiri,
Dorin Pasca,
primar.


Raspunde la aceasta postare


Raspunde la aceasta postare

Nume:

E-mail (optional):

Subiect:


Mesaj:

Insereaza stilul textului: Bold | Italic | Underlined
Dezactiveaza stilul textului

Insereaza emoticonuri (Deschide fereastra noua)
Dezactiveaza emoticonuri