Baia Sprie - message board

Posteaza un raspuns || Inapoi laBaia Sprie - message board


Re: Marete realizari!

Delete this post Scris de primar on 28/Dec/2015 in reply to Marete realizari! posted by Contribuabil! on 25/Dec/2015
82.79.216.246

Message:

Asa ma gandeam zilele trecute ca apropierea sarbatorilor de iarna ne vor face sa fim mai buni.
Sa ne analizam in primul rand pe noi insine, sa cautam a vedea daca anul care s-a scurs ne-a facut mai buni, in toate sensurile cuvantului bun.
Nu este rau sa vedem ce s-a intamplat si cu societatea in care traim, in speta cu orasul Baia Sprie si sa analizam daca anul care s-a scurs a adus ceva nou si mai bun in viata cetatii noastre.
Bilantul analizei este diferit pentru fiecare dintre noi, atunci cand analiza se refera la persoana noastra sau la familiile noastre, unii reusind sa trecem prin acest interval de timp mai bine, mai prosperi, mai sanatosi, mai fericiti si mai multumiti de viata noastra, pe masura eforturilor pe care am reusit sa le depunem de-a lungul anului pentru a atinge aceste bucurii.
Altii am avut poate un an de incercari necazuri, nereusite, boli si probleme care ne-a furat adesea bucuria vietii de zi cu zi si ne-au intunecat si perspectivele de viitor, cu toate ca poate am depus aceleasi eforturi pe care le depuneam in anii prosperi.
Ca de fiecare data bilantul este urmat de o analiza si fiecare ne gasim justificari cei care au bilant pozitiv gasind meritousii care au facut posibile realizarile.
Cei care au bilanturi negative cauta vinovatii pentru esecurile, si necazurile care s-au abatut peste ei.
Titlul subiectului dumneavoastra"Marete realizari!"si felul in care abordati problema imi spune ca bilantul dumnevoastra din pacate nu este unul pozitiv.
Nu cunosc cauzele acestui bilant negativ, insa nu consider ca este corect sa va razbunati pe administratia publica locala pentru aceste esecuri.
Si noi ca si dumneavoastra avem aceleasi dorinte;
- dorinta ca impreuna sa traim mai bine
- dorinta ca ziua de maine sa fie mai usoara
- dorinta ca tineretul, copii nostrii sa-si gaseasca un viitor mai bun aici acasa langa noi
- dorinta ca orasul sa arate mai bine, mai curat si mai primitor .
- dorim sa avem scoli mai bune, spital si secialisti buni in toate domeniile de interes public local
- dorim ca viata sa ne fie mai usoara gandindu-ne la salarii mai bune, pensii mai mari, transport in comun mai performant, apa si canalizare mai ieftina, servicii in toate domeniile, iluminat, gaze,etc toate ni le dorim de mai buna calitate si mai ieftine.
Asa este normal.
Anormal este sa credeti ca suntem impartiti in doua tabere care gandesc antagonic, tabere care duc un razboi de uzura permanent tinand ocupata mintea si gandirea obstilor angrenate in acest razboi in a gasi permanent vinovati, cultivand sentimentele de ura si invidie, semanand neincredere si intoleranta permanenta intre indivizi.
Nu uitati ca impartim acelasi teritoriu, relativ mic, al orasului si daca unuia dintre noi ii merge bine si celor din jur implicit le va merge mai bine, iar daca unuia din noi ii merge rau si celorlalti le merge poate la fel.

Filosofia ne arata ca binele si raul sunt contagioase.
Nu pot sa nu ma gandesc la poporul American si sa nu va amintesc cu cata mandrie vorbesc americanii de U.S.A si cum isi venereaza Drapelul si insemnele statului lor sau cum isi lauda obarsiile si orasele sau localitatile din care ei provin.Oare nu si din aceste cause le merge mai bine?
Nu pot sa nu ma gandesc la comunitatile minoritare ale lumii moderene si sa nu va amintesc cu cat respect isi aduc aminte de istoria lor, de conducatorii lor, si de locul in care traiesc. Oare nu si din aceste cauze sunt respectati si nu au fost inghititi de majoritati?
Mi-asi dori ca si in noi in locuitorii acestui oras sa gasesc expresiile de bucurie si mandrie pe care le-am mentionat anterior.
Evident poate ca administratia publica v-a dezamagit profund de-a lungul vremii, dovedindu-se incapabila sa se ridice la nivelul pretentiilor dumneavoastra.
Categoric sunt multe lucruri care se pot imbunatati in toate domeniile care privesc serviciile publice.
Sunt sigur ca banii proveniti din impozite si taxe pot fi mai judicious, mai practic si mai bine cheltuiti.
Va intreb si ma intreb doar atat:
Ce am facut in ultimul an ca lucrurile sa mearga mai bine pentru comunitatea in care traiasc?
Am dat ceva comunitatii sau am asteptat doar ca aceasta sa-mi dea mie tot ce mi-asi dori?
Am ajutat prin eforturile mele ca orasul sa fie mai unit in competitia economico-sociala, sau am reusit sa seman ura si dezbinarea, neancrederea si alarmarea ?
Am fost oare un om de bine sau de rau ?
Acest bilant ar fi unul interesant si bun.

Si acum revenind la problema impozitelor locale pe care le discutati, fac doar cateva precizari:
1 actualizarea cu rata inflatiei se face cel putin odata la trei ani cu rata inflatiei calculate de stat in anii precedent.
Baia Sprie nu a actualizat in ultimii ani impozitele prin acest procedeu.
2 transparenta deciziilor in ultimii ani este mai mare dovada site-ul este actualizat ori de cate ori se intruneste CL
poate ca unele anexe lipsec dar daca le veti cere le veti primi.
3 asa cum bine observa si unul din respondentii la mesaj sumele economisite de fiecare individ in parte ar fi infime.
asa cum reveniti si observati si dumneavoastra adunate aceste sume mici, pot deveni un suport pentru noi investitii in oras.

va multumesc si va doresc liniste si pace sufleteasca, iar anul care vine sa va genereze perspective pentru un bilant pozitiv, atat pentru dumneavoastra ca indivizi cat si pentru colectivitatile in care traiti.

LA MULTI ANI!


Raspunde la aceasta postare


Raspunde la aceasta postare

Nume:

E-mail (optional):

Subiect:


Mesaj:

Insereaza stilul textului: Bold | Italic | Underlined
Dezactiveaza stilul textului

Insereaza emoticonuri (Deschide fereastra noua)
Dezactiveaza emoticonuri