Baia Sprie - message board

Posteaza un raspuns || Inapoi laBaia Sprie - message board


Re: ANI

Delete this post Scris de Un cetatean responsabil on 05/May/2015 in reply to ANI posted by primar on 02/May/2015
91.200.123.183

Message:

Stimate domnule Primar, am sa incerc sa raspund intrebarilor in ordinea in care sunt puse, voi fi sincer, nu voi menaja pe nimeni.
1 Da, ati gresit, nici mie si nimanui nu-i convine ca dumneavoastra sau oricine altcineva din primarie cu puteri de decizie sa angajeze neamuri, lingusitori si tot felul de incompetenti in functiile publice. Primaria Baia Sprie gestioneaza bani publici si nu personali !!! Ne dorim ca cei care lucreaza si sunt platiti din bani publici sa fie alesi pe drept in functie de calitatile lor intelectuale si practice, doar asa poate prospera oraselul nostru.
2 Da, ati avut rezultate bune in cei 7 ani, pana acum cele mai bune de la schimbarea regimului incoace. Ati atras bani pentru infrastructura, ceea ce este foarte bine, sper sa reusiti sa continuati ceea ce ati inceput.
3. Nu stiu daca v-ati imbogatit sau nu, nu ma intereseaza, nu va tin evidenta, pe mine personal ma intereseaza rezultatele, iar acestea se vad in oras.
In consecinta eu as vota tot cu dumneavoastra, dar trebuie sa demonstrati prin proiecte si mai multa transparenta ca doriti sa continuati ceea ce ati inceput.
Acum as dori sa atrag atentia asupra catorva aspecte altele decat cele legate de intrebarile pe care le-ati pus
1. Mi-ar placea sa vad mai multa transparenta, mai multe explicatii pe site sau pe facebook a ceea ce se intampla in oras si in consiliul local. Vreau sa vad ce se voteaza si de ce nu se voteaza proiecte bune, si cine baga bete-n roate. Asta asa ca sa stim de unde sufla vantul si la o adica sa putem ajuta sau riposta si nu s-ar mai intelege gresit, nu ar arata toti cu degetul spre primar.
2. In ceea ce priveste investitorii, in Baia Sprie este destul de putin probabil sa vina un investitor foarte mare, dar trebuie sa-i protejati si pe cei mici. 100 firme mici cu cate 2-3-4 angajati fac cat 1 firma mare cu 200 300 sua 400 de angajati, iar diferentele sunt urmatoarele :
- O firma mare va va impune multe lucruri pentru a face investitia, iar dupa ce isi face treaba e posibil sa plece si sa ramaneti cu buza umfata (ex Nokia Jucu si mai sunt multe alte exemple)
- In schimb din 100 firme mici daca se inchid 10 raman 90 care sa contribuie la bugetul orasului
De aceea va rog, ajutati firmele mici sa se dezvolte, stiu ca nu le puteti aduce clienti, nimeni nu se asteapta la asa ceva, dar macar atunci cand va ganditi la infrastructura si mici investitii facilitati-le si acestora accesul, daca plombati strazile plombati si acolo unde exista firme, o parcare in fata sau apropierea acestora, niste flori, sau macar sa nu incepeti lucrari sa arati pamantul de pe strada si sa o lasati asa as . Majoritatea agentilor economici isi fac ordine , curatenie in fata institutiilor lor,pentru a atrage clientul sa-i calce pragul, dar daca accesul pana acolo este dezolant nu mai apuca clientul sa vada cum e acolo si face cale intoarsa de la jumatatea drumului.
3. Investitiile pe care le faceti sunt foarte bune (ex investitie in energie), dar mi-ar placea sa vad mai multa dorinta de a face turism, avand in vedere ca aceasta este tendinta orasului si a zonei si cererea se tripleaza de la an la an. Ce se intampla cu strandul din Baia Sprie, ma refer la strandul de sus ? Cine il administreaza, de ce nu v-ati gandit sa-l renovati, vara ar veni si din Baia Mare sa se balaceasca, candva strandul din Baia Sprie gazduia mutli baimareni pe langa baiesprieni , ar fi o sursa buna de venit la buget, si ar putea lucra acolo cel putin 10 20 oameni.
De ce nu avem un centru sau punct de informare turistica , Baia Sprie este poarta de intrare in Maramures, este prioritar ca cei care viziteaza Maramuresul sa poata opri undeva sa li se arate ca Maramuresul nu e doar Cimitirul Vesel de la Sapanta, aratati-le inclusiv aici in Baia Sprie ce pot vedea ... ei pot vedea 3 arii naturale protejate (Rezerv fosilifera de la Chiuzbaia, Lacul Albastru, Creasta Cocosului), 2 lacuri (Bodi si Albastru), Vf Mogosa, Cota 1000, nu mai vb de Dealul Minei care este un adevarat parc geologic...biserica de lemn din Surdesti UNESCO din 1721 si multe altele, iarna partii de schi, se pot face drumetii, trasee cu bicicleta cu vizitare de obiective , ...si muuulte altele, sunt in fata noastra toate comorile doar ca nu le vedem sau nu vrem sa le vedem !!!!
Imi imaginez acest centru de info ca pe o casuta mica din lemn la intrare in oras, sau in centru, langa D.N. 18 , bine semnalizata !!! care sa fie formata din 2 parti, una in care un functionar al primariei (tanarm dezghetat, pregatit ! (engleza avansat si multe cunostinte despre obiectivele din zona) NU nepot, ginere incompetent ) sa ofera informatii turistilor, pliante, brosuri despre Baia Sprie ca parte a Maramuresului. Iar o alta parte pe care o puteti inchiria unui agent economic in care sa vanda artizanat , chestii facute de mesterii locali si de ce nu cafea si apa minerala sau suc,,,
Cred ca am scris mult dar ar mai fi multe de scris, sunt doar cateva aspecte legate de modul in care gandim si directia in care ne indreptam.
Va multumesc celor care citit pana in capat, sper ca u am suparat pe nimeni.
O zi extelenta tuturor!
Semneaza un cetatean responsabil.


Raspunde la aceasta postare

    Nici un raspuns inca


Raspunde la aceasta postare

Nume:

E-mail (optional):

Subiect:


Mesaj:

Insereaza stilul textului: Bold | Italic | Underlined
Dezactiveaza stilul textului

Insereaza emoticonuri (Deschide fereastra noua)
Dezactiveaza emoticonuri