Baia Sprie - message board

Posteaza un raspuns || Inapoi laBaia Sprie - message board


Re: starea orasului

Delete this post Scris de primar on 30/Aug/2014 in reply to starea orasului posted by NASCUTCRESCUTBAIASPRIE on 24/Aug/2014
82.79.76.115

Message:

stimate domnule nascut crescut in Baia Sprie,

cu scuzele de rigoare pentru toti ceilalti care utilizeaza acest instrument public, ma adresez astazi direct dumneavoastra,desi va ascundeti identitatea sub un pseudonim, multa lume poate banui cine sunteti si de ce sunteti atat de frustrati.
Nu pot sa nu va aduc aminte de cateva lucruri pe care dumneavoastra le faceti uitate.
1 Orasul Baia Sprie dupa 1989 ar fi putut incepe o constructie democratica a societatii si sa creeze bunastare pentru locuitorii sai de pe o pozitie mai buna decat alte comunitati ale Romaniei beneficiind circa 17 ani de aportul financiar major pe care industria minieara si locurile de munca generate de acest domeniu, pana la inchidrea minelor in anul 2006, il aduceau consiliilor locale si primariei de-a lungul acestei perioade.
Datorita faptului ca unii ca Dumneavoastra si chiar dumneavoastra ati condus in acest timp orasul si diferite institutii cu potential si impact major pentru oras(membru FSN,director remin,presedinte de partid,viceprimar, primar interimar, etc)catarati pe aceste scaunne cu functii determinante pentru oras doar din ambitii politice sau personale, ati reusit sa anulati tot potentialul pe care orasul il avea in 1989 si sa aruncati Baia Sprie in cea mai neagra perioada economica din istoria moderna a acestuia.
Ati spoliat cu buna stiinta uneori alteori din nestiinta bugetele locale,nefiind capabili sa generati nimic timp de 20 de ani.
v-ati folosit de toate resursele orasului
- banii proveniti din industria miniera,
- banii proveniti din vanzarea apartamentelor construite de popor in perioada comunista
- banii proveniti din vanzarea spatiilor comerciale.
- banii proveniti din vanzarea centralelor termice
- banii proveniti din privatizari
- banii contribuabililor din impozite si taxe
- banii guvrenului alocati pentru oras

ca sa faceti bine locuitorilor acestui oras?
NU!!!
Cu tot respectul pentru unii dintre voi cei care ati condus acest oras pana in 2008, trebuie sa le reamintesc oamenilor din Baia Sprie ca nu ati facut aproape nimic pentru ei.Ba mai mult I-ati lasat fara locuri de munca pe majoritatea dintre ei, si fara nici o perspectiva de viitor pentru copii lor, care astazi isi gasesc de lucru in alte Orase din Romania sau Europa. Incapacitatea voastra de a conduce bine acest oras generand si datorii care insumate ajungeau in 2008 la peste 1.500.000 de euro, si credite pentru retelele de apa si canalizare de 4.000.000 de euro pe care cetatenii orasului le vor platii pana in 2032.

v-ati suparat ca cetatenii nu au mai putut suporta incapacitatea,prostia,aroganta si politicile falimentare generate de domniile voastre si v-au schimbat.
ati sperat ca si noi cei care am venit in 2008 in administratia publica locala vom fi la fel de incompetent si incapabili ca voi.

ei bine v-ati inselat.
De 6 ani Baia Sprie merge mai bine, si reuseste de bine de rau sa asigure cateva satisfactii cetatenilor care locuiesc aici.De 6 ani am construit planuri reale pentru viitorul orasului si a cetatenilor lui.Este adevarat ca inca mai avem extrem de multe lucruri de rezolvat si lucram cu sarguinta si rabdare ca ele sa fie rezolvate, si avem o perspectiva pentru urmatorii 7 ani, destul de buna si obstimista in ceea ce priveste parcursul orasului spre progres real.
Poate ca nici noi nu suntem cei mai buni, poate ca Baia Sprie are inca potential uman care nu a dorit sa se afirme in actul administrativ, mai bun decat noi, poate ca in viitor vom fi suficient de maturi politic si administrativ si vom face un pas lateral lasand pe altii mai buni sa conduca orasul,mai bine dacat o fac eu si echipa astazi.

Pot sa va asigur insa ca aceasta schimbare nu se va face cu voi.
De ce?
Pur si simplu pentru ca electoratul va cunoaste .

Voi ati demonstrat odata orasului ca sunteti incapabili si incompetenti, dornici numai de a acumula faima si avere proprie, pe sacunele pe care le-ati ocupat.
Voi ati demonstrat in consiliul local in perioada in care ati avut majoritate ca nu aveti nici o norma elementara de demnitate si democratie, fiind lipsiti de virtutile umane necesare pentru a conduce o colectivitate in mod democratic.
In partidele pe care le-ati condus,conduceti si probabil le veti conduce sunt sigur ca nu ati stiut si nu veti fi capbili sa va impuneti altfel deacat prin despotism, intrigi politice si scandaluri nesafarsite, urmarind sa va impuneti doar vointa voastra, unica, de pe scaunele de presedinti pe care in naivitatea lor, oameni cinstiti dar naivi v-au instalat sau va vor instala.

In ceea ce ppriveste politica privind anveloparea blocurilor in parteneriat cu cetatenii, din fonduri mixte probabil ca nemultumeste pe cei care locuiesc la case, dar imaginea orasului este importanta pentru toti deopotriva.Daca vrem sa generam turism in oras atunci trebuie sa oferim turistilor imagini pozitive pe care acestia sa si le aminteasca cu placere.Natura din jur ne ajuta dar nu cred ca este sufuicienta.
In ceea ce priveste pretul cu care se rezolva aceste interventii, acesta este negociat de catre proprietari si nu de catre primarie.

Acuzele pe care mi le aduceti nu fac decat sa va mai descalifice inca o data in ochii mei, si cred eu ca si in ochii beneficiarilor acestui proiect.

Dorin Pasca, primar.


Raspunde la aceasta postare

    Nici un raspuns inca


Raspunde la aceasta postare

Nume:

E-mail (optional):

Subiect:


Mesaj:

Insereaza stilul textului: Bold | Italic | Underlined
Dezactiveaza stilul textului

Insereaza emoticonuri (Deschide fereastra noua)
Dezactiveaza emoticonuri